Європейська рада скасувала зустрічі через загрозу терактів у Брюсселі

Європейська рада скасувала більшість зустрічей, призначених на понеділок, крім найбільш важливих, через терористичну загрозу в столиці Бельгії Брюсселі

Європейська рада скасувала більшість зустрічей, призначених на понеділок, крім найбільш важливих, через терористичну загрозу в столиці Бельгії Брюсселі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

Служба безпеки політичного органу підвищила внутрішній рівень небезпеки до "помаранчевого".

"Через підвищення рівня небезпеки президент ради за погодженням з генеральним секретаріатом прийняв рішення скасувати більшість зустрічей непершочергової важливості, запланованих на завтра в будівлі ради", - йдеться в заяві, опублікованій у неділю ввечері.

Це рішення не торкнеться роботи Ради з освіти, справ молоді, культури і науки, а також роботи Єврогрупи і низки інших зустрічей високопосадовців.

Наразі в Брюсселі тривають операції, що мають відношення до загрози нападу бойовиків-ісламістів на місто. Поліція попросила ЗМІ не повідомляти подробиць таких операцій, а місцевих жителів - не писати в соцмережах, наприклад, про місця активності поліції.

Раніше прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель повідомив, що в Брюсселі щонайменше ще добу збережеться найвищий - четвертий - рівень терористичної загрози. На решті території країни цей рівень буде знижений до третього з чотирьох можливих.

За словами прем'єр-міністра, існують серйозні побоювання, що теракти, подібні до паризьких, можуть повторитися і в бельгійській столиці. Поліція розшукує осіб, яких бельгійські спецслужби підозрюють у підготовці нових нападів.

У понеділок всі школи, університети і метро в Брюсселі залишаться закритими. Влада радить городянам не виходити з дому без крайньої необхідності.