Біженці на кордоні Греції та Македонії зашили собі роти

Мігранти, які застрягли на кордоні між Грецією і Македонією, зашили собі роти на знак протесту проти неможливості продовжити шлях далі в Європу.

Мігранти, які застрягли на кордоні між Грецією і Македонією, зашили собі роти на знак протесту проти неможливості продовжити шлях далі в Європу.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ВВС.

Близько шести напівоголених чоловіків із зашитими ротами сіли на залізничні колії перед кордоном поліції біля прикордонного села Ейдомені. На грудях і на лобі у них був напис "Справедлива свобода".

Учасники акції протесту, скоріш за все, є вихідцями з Ірану, що належать до місцевої курдської меншини. До них приєдналися чоловіки з Бангладеш і Марокко, яким також відмовили у перетині кордону, визнавши їх економічними мігрантами.

У загальній складності сотні мігрантів взяли участь у протестах після того, як Македонія обмежила в'їзд у країну тільки для тих, хто біжить із зон озброєних конфліктів.

Дебати з питання охорони кордонів у Європі посилилися після серії нападів у Парижі 13 листопада. Минулого тижня влада балканських країн заявила, що їхні кордони залишаться відкритими тільки для людей, які втекли з таких військових зон, як Сирія, Ірак і Афганістан.

Рішення про ці обмеження були ухвалені після того, як поряд з тілом одного з бойовиків, що брав участь у нападі на Париж, був виявлений підроблений сирійський паспорт.

Більшість мігранти прагнуть потрапити в такі благополучні країни, як Німеччина та Швеція.