Іранська футболістка виступить на ЧС попри заборону чоловіка

Футболістка Нілуфар Ардалан отримала право виступити за збірну Ірану з футзалу на чемпіонаті світу попри заборону чоловіка залишати країну

Футболістка Нілуфар Ардалан отримала право виступити за збірну Ірану з футзалу на чемпіонаті світу попри заборону чоловіка залишати країну

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Yahoo News.

"Моя присутність в національній команді стала можливою після того, як прокурор дав мені право на разовий тимчасовий виїзд", - заявила футболістка.

В ефірі іранської телепередачі було оголошено, що вона покинула країну і відправилася в Гватемалу у складі жіночої національної команди. "Зараз футболістки перебувають в Мексиці, де чекають своїх віз", - йдеться в повідомленні.

У вересні 30-річна спортсменка була змушена пропустити чемпіонат Азії, в якому іранська національна команда здобула перемогу. Ардалан не вдалося взяти участь у турнірі, оскільки її чоловік, спортивний журналіст Мехді Тутунчі, вважав, що вона повинна бути вдома в день, коли їх 7-річний син перший раз піде до школи.

За законами шаріату, жінкам не можна відвідувати спортивні заходи і взагалі публічно вболівати за будь-яку команду або спортсмена. Іранкам заборонили відвідувати спортивні змагання за участю чоловіків після революції 1979 року. Духовенство країни вважало, що стадіони - не місце для жінок, тому що чоловіки носять занадто відкритий одяг і іноді вболівальники вигукують непристойні речівки.