Найвищий рівень терористичної загрози збережеться у Бельгії ще тиждень

Прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель заявив, що найвищий - четвертий - рівень терористичної загрози збережеться в столиці країни Брюсселі та околицях ще щонайменше тиждень

Прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель заявив, що найвищий - четвертий - рівень терористичної загрози збережеться в столиці країни Брюсселі та околицях ще щонайменше тиждень.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ВВС.

За словами Мішеля, небезпека скоєння у Бельгії таких нападів, як у Парижі 13 листопада, залишається серйозною. При цьому школярі повернуться до навчання в середу, і тоді ж знову почне роботу метро Брюсселя.

"Ми підтверджуємо четвертий рівень загрози, отже число публічних заходів у місті скоротиться, щоб забезпечити безпеку наших громадян, а також щоб звільнити поліцейські ресурси, які зможуть бути присутніми в тих місцях, які потребують захисту", - сказав Мішель.

Раніше влада Бельгії пред'явила звинувачення четвертому підозрюваному в причетності до теракту, який стався 13 листопада у Парижі. Обвинувачений був арештований у ніч на понеділок під час рейду бельгійської поліції. В даний час він знаходиться під арештом, повідомив представник прокуратури.

Досі не знайдений Салах Абделсман - основний підозрюваний у нападах в Парижі, в результаті яких загинули 130 осіб.