Новий препарат для "сердечників" знижує ризик раптової смерті на 20%

Європейське медичне агентство зареєструвало препарат "Ентресто" компанії Novartis, який допомагає боротися з серцевою недостатністю

Європейське медичне агентство зареєструвало препарат "Ентресто" компанії Novartis, який допомагає боротися з серцевою недостатністю.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

Лікарський засіб, раніше відомий як LCZ696 (лікарський засіб проти серцевої недостатності), став доступний для терапії дорослих пацієнтів з серцевою недостатністю.

Препарат рекомендовано експертною радою EMA у вересні. Як показали клінічні дослідження, "Ентресто" знижує ризик раптової смерті на 20%. У той час показники первинної та повторної госпіталізацій знижуються на тлі LCZ696 на 21% і 23% відповідно.

Раніше цього року новий препарат компанії Novartis був схвалений Адміністрацією з контролю за продуктами і ліками США (FDA). За прогнозами ринкових аналітиків, щорічні продажі  Ентресто до 2020 року можуть досягти $5,4 млрд.

Препарат сприяє збільшенню рівня натрийуретиків (речовина, що сприяє виділенню солей натрію з сечею) та інших вазоактивних пептидів (гормони, що виявляються в багатьох органах: кишечник, головний і спинний мозок, підшлункова залоза), а також пригнічує ренін-ангіотензин-альдостеронову систему (сукупність пептидів, які є регуляторами артеріального тиску та водно-сольового обміну організму).