Підстав для перерахунку голосів у Кривому Розі достатньо, - КВУ

Дніпропетровський окружний адміністративний суд мав достатньо підстав для рішення про перерахунок голосів

Дніпропетровський окружний адміністративний суд мав достатньо підстав для рішення про перерахунок голосів.

Про це заявив голова Дніпропетровської обласної організації "Комітету виборців України" Станіслав Жолудєв, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Громадське".

"Сам факт невеликого розриву між кандидатами не є фальсифікацією, але є інші ознаки, за якими ми можемо їх ідентифікувати. Перша ознака, яку ми вловили, - це занадто висока швидкість підрахунку. Всього лише за п'ять годин процедура була завершена на всіх дільничних комісіях, і вже о третій годині ночі міська комісія видала свій вердикт", - зазначив він.

Жолудєв також підкреслив, що в шести районах переміг кандидат від "Самопомочі" Юрій Милобог, і тільки в одному - Інгулецькому - переміг кандидат від "Опозиційного блоку" Юрій Вілкул. При чому в цьому районі занадто великий розрив між двома кандидатами і занадто велика явка в останні години перед закриттям.

"І те, й інше є натяком на певну махінаційну схему. Підвезення виборців з певних промислових підприємств було зафіксоване, масове фотографування бюлетенів - це теж може служити непрямими ознаками певної махінації. Я думаю, якщо перерахунок відбудеться, то ми побачимо дещо іншу картину", - упевнений Жолудєв.

Він наголосив, що апеляційний суд може скасувати рішення міської комісії про визнання Вілкула міським головою Кривого Рогу. Це також може зробити і сама міська комісія, або її рішення може скасувати ЦВК.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Володимир Гройсман закликав нардепів створити спільну групу з представників різних фракцій для врегулювання ситуації в Кривому Розі, що виникла після місцевих виборів.