Про захист суверенітету Туреччини не йдеться, - НАТО перед позачерговою сесією

Північноатлантична рада проведе позачергову зустріч сьогодні, щоб Туреччина повідомила про збиття російського винищувача. Про захист турецького суверенітету відповідно до статті 4 НАТО не йтиметься

Північноатлантична рада проведе позачергову зустріч сьогодні, щоб Туреччина повідомила про збиття російського винищувача. Про захист турецького суверенітету відповідно до статті 4 НАТО не йтиметься.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Guardian.

"На вимогу Туреччини Північноатлантична рада проведе позачергову зустріч о 17:00 (за Брюсселем). Метою цього позачергового засідання є надання Туреччині можливості повідомити союзників про збиття російського літака. НАТО пильно стежить за ситуацією. Ми утримуємо тісний контакт із турецькою владою", - зазначається в офіційній заяві альянсу.

У НАТО підкреслюють, що на зустрічі не обговорюватимуть статті 4 Вашингтонських угод, згідно із якою член альянсу виносить на обговорення загрозу територіальній єдності, політичній незалежності або безпеці.

"Це факт, що це не зустріч по Статті 4, а виключно для інформації, вказує на те, що Туреччина і НАТО хочуть упевнитися, що не буде ескалації і втрати контролю", - заявив речник НАТО.

Влада Туреччини раніше заявила, що збила винищувач для захисту власного суверенітету. Володимир Путін звинуватив Туреччину у пособництві тероризму.