Рада змінила Податковий кодекс для нової моделі ринку газу

Верховна Рада України погодила норми Податкового кодексу з законом "Про ринок природного газу"

Верховна Рада України погодила норми Податкового кодексу з законом "Про ринок природного газу".

Відповідний проект закону №3073 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення передумов для нової моделі ринку природного газу" в першому читанні за основу та в цілому підтримали 232 нардепа.

Зазначений проект передбачає внесення змін до Податкового кодексу України, який вимагає приведення у відповідність до норм Закону України "Про ринок природного газу" у зв'язку з прийняттям 09.04.15 цього Закону, положення якого (за окремим винятком) вводяться в дію з 01.10.15.

"Даний законопроект дуже важливий. Чи не несе жодної політичної складової, це-виключно технічний документ, який дасть можливість податкової, починаючи з 1 січня мати базу для нарахування рентної плати для всіх споживачів. Пропоную підтримати цей закон в цілому", - зазначив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, представляючи законопроект перед парламентарями.

У Податковому кодексі пропонується привести елементи податку на додану вартість, рентної плати за користування надрами для видобування природного газу та збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності у відповідність із нормами закону "Про ринок природного газу".