Росія прагне "пропхати" своїх легкоатлетів на Олімпіаду

Олімпійський комітет Росії (ОКР) сподівається спільними зусиллями з Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) домогтися участі "чистих" російських легкоатлетів на Олімпійських іграх-2016

Про це заявив президент ОКР Олександр Жуков, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

"ОКР веде постійні консультації з МОК, з Європейськими олімпійськими комітетами. Я думаю, що спільними зусиллями нам вдасться все-таки забезпечити участь російських легкоатлетів, які ніколи не були помічені у вживанні допінгу, на Олімпійських іграх-2016", - каже Жуков.

Нагадаємо, 13 листопада Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (ІААФ) відсторонила Росію від змагань, у тому числі від Олімпійських ігор 2016 року. Крім того, згідно з рішенням Ради, ІААФ позбавила Росію права проведення великих змагань - етапу Кубка світу зі спортивної ходьби в Чебоксарах і юніорського чемпіонату світу з легкої атлетики в Казані. Обидва змагання повинні були відбутися в РФ в 2016 році.

Як уже повідомлялося, Росія вже хотіла перехитрити IAAF, щоб повезти своїх атлетів на Олімпіаду - тимчасово передати права своєї федерації Олімпійському комітету Росії, який і повезе легкоатлетів в на Ігри. Та IAAF не пішла на це.