Російські комуністи хочуть видати Києву Азарова та Пшонку

Депутат Держдуми Валерій Рашкін вважає, що Кремль повинен суворіше підійти до питання про перебування на території Росії українських політиків-втікачів та їхніх родичів

Депутат Держдуми Валерій Рашкін вважає, що Кремль повинен суворіше підійти до питання про перебування на території Росії українських політиків-втікачів та їхніх родичів.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу фракції КПРС в Держдумі. 

Рашкін вважає, що Кремль повинен прийняти рішення про видачу Києву та правоохоронним органам інших країн окремих осіб, які перебувають на території Росії, щодо яких проводяться слідчі дії.

"Росія проявила благородство і милосердя, надавши притулок Януковичу. Це виправдано. Він - незаконно повалений президент, і на Україні донині зберігається загроза його життю. Але з якого дива Росія повинна рятувати інших втікачів і нечистих на руку українських політиків, таких, наприклад, як Пшонка чи Азаров?", - наголосив він. 

"Тим більше, з якого дива Росія повинна жертвувати своїм іміджем, захищаючи сина Азарова, обвинуваченого в розкраданні державних коштів? Ця людина не є громадянином Росії. У нього австрійський паспорт. Його дуже чекають в Австрії, де заарештовані його рахунки, і де стосовно нього ведеться розслідування. Його потрібно видати Австрії", - пояснив депутат свою позицію.

За відомостями депутата, син колишнього президента України - Олександр Янукович вже почав інтегруватися в російський бізнес. Зареєстрована в Санкт-Петербурзі фірма Януковича-молодшого займається "управлінням фінансово-промисловими групами і холдинг-компаніями".

Розшукуваний владою Австрії син колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова також знаходиться в Росії, де він фактично ховається від слідства. У сина екс-прем'єра Миколи Азарова Олексія в банках Австрії заарештовані 6,7 млн євро і нерухомість на 5 млн євро.

Сам колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров веде справи в Москві, де у нього є великий офіс у престижному районі Хамовники. На думку депутата, нинішня діяльність українського політика-втікача цілком може бути пов'язана з відмиванням коштів або з політичними проектами, які завдають шкоди інтересам Росії.

Через що парламентарій вже відправив до ФСБ Росії запит про необхідність проведення перевірок щодо колишнього прем'єр-міністра України.