СБУ відкрила справу на поплічників бойовиків, які транслювали "Новороссия ТВ"

Сьогодні вранці у Києві співробітники Служби безпеки України почали слідчі дії щодо осіб, які підозрюються у технічному сприянні трансляції телеканалу терористів "Новороссия ТВ" через мережу інтернет

Сьогодні вранці у Києві співробітники Служби безпеки України почали слідчі дії щодо осіб, які підозрюються у технічному сприянні трансляції телеканалу терористів "Новороссия ТВ" через мережу інтернет.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська, передає Еспресо.TV.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (сприяння діяльності терористичної організації), відбуваються обшуки у приміщеннях, з яких здійснювалась техпідтримка поширення "російського агітпропу".

"Саме цей канал у кращих "геббельсівських" традиціях поширює найбільш "брудні" сюжети, замовлені кремлівською пропагандою, та фактично став складовою "інформаційної війни", розв'язаної російськими агресорами проти України", - наголосила Гітлянська.

Вона зазначила, що "Новороссия ТВ" поширював відео катувань українських військових. Цей канал також транслював зрежисований "парад українських військовополонених" - черговий доказ злочинів проти людяності російсько-терористичних угруповань.

"Люди, які допомагали виводити в ефір інтерв’ю з ватажками терористів, сприяли появі в інформпросторі більшості брехливих новин про Україну, фактично є гіршими за терористів, що тримають зброю в руках", - впевнена речниця СБУ.