У Канаді розпочався тиждень вшанування жертв Голодомору

Конгрес українців Канади оголосив про початок всеканадського тижня вшанування жертв Голодомору

Конгрес українців Канади оголосив про початок всеканадського тижня вшанування жертв Голодомору.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

Упродовж тижня по всій Канаді відбуватимуться численні заходи, присвячені підвищенню рівня освіченості населення щодо Голодомору та вшануванню жертв цього злочину.

Так, в Гамільтоні та Оттаві пройдуть кінопокази документальних фільмів та відкриті уроки в школах, у Вінніпезі - лекція відомого професора, у Торонто депутати провінційного парламенту, члени української громади та небайдужі громадяни проведуть пам’ятні заходи у парку в середмісті.

Столиця провінції Альберта місто Едмонтон у будівлі мерії пом’яне полеглих від геноциду українців, а канадський музей прав людини відкриє виставку, присвячену Голодомору. У неділю ж всі канадські міста, що мають українську громаду, проведуть траурні панахиди.

Окрім цього канадців закликають в неділю о 19:32 зупинитися на хвилину мовчання та запалити свічку в оселі.

У Конгресі українців Канади наголосили на важливості підвищення обізнаності пересічних канадців із актом геноциду українців - Голодомором.

"Завдяки нашим зусиллям федеральний уряд Канади визнав Голодомор актом геноциду, що дало поштовх усій міжнародній спільноті; таке ж рішення було ухвалене провінційними урядами більшості канадських провінцій. Ми і надалі повинні спрямовувати наші зусилля для поширення знань про Голодомор по всій Канаді та цілому світу, аби наступні покоління пам'ятали, вивчали та усвідомлювали ці трагічні сторінки нашої історії", - підкреслили у Конгресі.