У Польщі від журналіста вимагають пояснень за критику міністра у Twitter

Польська Нацрада радіомовлення і телебачення займеться журналістом Томашем Лісом після його критичного коментаря на адресу міністра закордонних справ

Польська Нацрада радіомовлення і телебачення займеться журналістом Томашем Лісом після його критичного коментаря на адресу міністра закордонних справ.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на польський портал Wirtualnemedia.pl

Минулої середи вночі спеціальна комісія у справах спецслужб за клопотанням прем'єра Беати Шидло звільнила очільників спецслужб Агенції внутрішньої безпеки (ABW), Служби військової розвідки та Служби військової контррозвідки.

"Кожна хвилина діяльності цих осіб на посадах була більшою загрозою ніж та, яка йде з-поза Польщі", - прокоментував у четвер зранку міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський у програмі на каналі TVN24.

Редактор польського Newsweek і автор програми "Томаш Ліс наживо", що виходить на суспільному каналі TVP2, прокоментував виступ міністра у Twitter.

"Дуже жорсткий цей Ващиковський. Це той пацюк, який попискував "не вбивайте нас?", - написав журналіст, натякаючи на виступ політика у 2010 році. Тоді Ващиковський звернувся до противників партії "Право і справедливість" після убивства партійного діяча Марка Росяка. Ващиковський сказав: "Не вбивайте нас. Ми хочемо працювати задля добра демократичної Польщі".

На твіт журналіста відреагувала Національна рада радіомовлення і телебачення. Там вимагатимуть від журналіста пояснити свої слова і "займуться цією справою".

Раніше цього тижня у Польщі відсторонили від справ журналістку каналу TVP Кароліну Левіцьку після інтерв'ю із міністром культури Пьотрем Глінським. Міністр під час програми звинуватив канал у пропаганді і пригрозив, що "це закінчиться".

Директор каналу після виходу програми заявив, що в інтерв'ю журналістка порушила стандарти каналу, тож її відсторонять.

Канал TVP (Telewizja Polska) - це суспільний канал у Польщі, який фінансується із бюджету.