ЄС подовжить санкції проти Росії ще на півроку, - ЗМІ

Європейський Союз визначився з терміном, на який будуть продовжені антиросійські санкції у зв'язку з ситуацією в Україні.

Три європейські дипломата на умовах анонімності повідомили агентству Bloomberg, що обмежувальні заходи будуть продовжені на півроку, передає Еспресо.TV.

Одне з джерел агентства зазначає, що відсутність імплементації мінських угод не залишає ЄС нічого, окрім як продовжити дії санкцій. Питання про продовження санкцій буде розглянуто на засіданні лідерів країн Євросоюзу на саміті, який пройде 17-18 грудня.

Агентство також відзначає, що навіть незважаючи на багатомільярдні втрати Європи від санкційного протистояння з Росією, лідери країн зберігають єдину позицію з цього питання.

Зокрема, затятий противник антиросійських санкцій - угорський прем'єр Віктор Орбан заявив, що не має наміру використовувати своє право вето в ході майбутнього голосування.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що Євросоюз розглядає три основні варіанти продовження санкцій: на рік, на півроку або на 3-4 місяці.