Захарченко дозволив бойовикам застосовувати будь-яку зброю, - розвідка

Ватажок бойовиків Олександр Захарченко надав дозвіл незаконним військовим формуванням використовувати будь-яку зброю проти сил АТО

Ватажок бойовиків Олександр Захарченко надав дозвіл незаконним військовим формуванням використовувати будь-яку зброю проти сил АТО.

Про це повідомляє Головне управління розвідки, передає Еспресо.TV.

"Лідери проросійських сепаратистів демонструють повне нехтування положеннями Мінських домовленостей. Керівник так званої "ДНР" Олександр Захарченко особисто віддав наказ підрозділам 1 АК на застосування будь-яких видів зброї по позиціях Збройних Сил України", - сказано у повідомленні.

"При цьому, бойовики зацікавлені у підвищенні інтенсивності обстрілів сил АТО для збільшення обсягів виплат за участь у бойових діях зі сторони російського окупаційного командування", - вважають у розвідці.

За даними розвідки, за минулу добу бойовики підсилювали підрозділи першого ешелону 1 та 2 АК на Слов’янському та Маріупольському напрямках, приховували озброєння та військову техніку у заборонених Мінськими домовленостями районах на Новоайдарському, Слов’янському та Волноваському напрямках.
Українська сторона проінформувала ОБСЄ щодо порушення противником Мінських домовленостей. Представникам Місії надана інформація про наявність у районах Горлівка, Зимогір’я танків, артилерійських систем противника калібром понад 100-мм (САУ) та 122-мм РСЗВ "Град".

Повідомлялось, що бойовики за вечір і ніч 30 разів відкривали вогонь у бік сил АТО.