Ердоган поговорив з Обамою про збитий російський літак

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган обговорив зі своїм американським колегою Бараком Обамою знищення турецькими винищувачами російського винищувача-бомбардувальника Су-24

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган обговорив зі своїм американським колегою Бараком Обамою знищення турецькими винищувачами російського винищувача-бомбардувальника Су-24.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

За підсумками телефонної розмови два президенти зійшлися на думці, що необхідно розробити план дій, який допоможе запобігти повторенню подібних інцидентів.

Раніше Ердоган заявив, що турецькі винищувачі діяли в повній відповідності з правилами, а російський літак проігнорував попередження про наближення до кордону десять разів за п'ять хвилин.

У свою чергу Обама, коментуючи подію, зазначив, що Туреччина, як і будь-яка країна, має право на захист території. На думку Обами, тепер головне - вжити заходів, що перешкоджають ескалації відносин між Росією і Туреччиною.

Російський фронтовий бомбардувальник Су-24 був збитий винищувачами F-16 турецьких ВПС вранці 24 листопада. За словами турецьких військових, бомбардувальник кілька разів порушив кордон Туреччини і не реагував на вимоги змінити курс.