Фірташ повертається до України,- Deutsche Welle

Олігарх Дмитро Фірташ має намір наступного тижня повернутися в Україну

Олігарх Дмитро Фірташ має намір наступного тижня повернутися в Україну

Про це повідомив прес-секретар Дмитра Фірташа, передає Еспресо.TV з посиланням на Deutsche Welle.

Фірташ хоче повернутися до України після півторарічного перебування під слідством в Австрії. За словами прес-секретаря, 2 грудня Фірташ візьме участь у з'їзді Федерації роботодавців, яку він очолює.

На зібранні його очікується виступ залучених Фірташем іменитих західних екс-політиків, у тому числі колишнього віце-канцлера Австрії Міхаеля Шпіндельеґґера і екс-прем'єра Польщі Вальдемара Павляка.

Фірташ вперше прибуде до України з весни минулого року. Останній рік він провів під судом у Відні, де розглядалась його справа про можливість екстрадиції у США. Україна - одна з небагатьох країн, в яку з Австрії може виїхати Фірташ, так як в України немає угоди про екстрадицію зі США.

Раніше повідомлялося, що Міністерство внутрішніх справ України вручило олігарху Дмитру Фірташу повістку на допит.

Нагадаємо, що прокуратура Відня подала апеляційну скаргу на відмову суду в екстрадиції українського бізнесмена Дмитра Фірташа до США. 

Голова ради групи компаній Group DF, глава Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ був заарештований в Австрії 12 березня 2014 р. за запитом влади США. Земельний суд Відня у кримінальних справах обрав йому запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту, але погодився звільнити його під заставу у 125 млн євро і зобов'язання не залишати Австрію. 30 квітня 2015 р. цей же суд відхилив запит Мін'юсту США про екстрадицію Фірташа до цієї країни. На думку судді Крістофа Бауера, американській стороні не вдалося надати достатніх свідчень в обгрунтування своїх звинувачень. Він також повідомив, що Фірташ може покинути Австрію, але повинен буде з'явитися на апеляційне засідання.