Кримських школярів через відсутність світла відправили на канікули

У Криму через енергетичну блокаду призупинено роботу великих промислових підприємств, для дітей оголосили позапланові канікули до 30 листопада

У Криму через енергетичну блокаду призупинено роботу великих промислових підприємств, для дітей оголосили позапланові канікули до 30 листопада.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

"Рішення вже прийнято, всіх обдзвонюють. Діти перебуватимуть вдома", - заявив журналістам глава окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов.

За словами так званого губернатора Севастополя Сергія Меняйла, на канікулах перебувають і дитячі садки.

Окупаційна влада Сімферополя припинила із середи роботу 13 найбільших промислових підприємств.

Зокрема, на лінії не вийшли тролейбуси - тимчасово закрито підприємство "Кримтролейбус". Не працюють також "Пневматика", "Сімферопольсільмаш", Сімферопольські ремонтно-механічний та електротехнічний заводи, машинобудівний "Прогрес", пивобезалкогольний комбінат "Крим", виробниче об'єднання "Кримпласт", електромеханічне підприємство "Фірма Селма", винний завод "Діоніс", оборонний завод "Фіолент" і компанія "Зоря". 

Нагадаємо, у ніч проти 22 листопада в районі херсонського селища Чаплинка сталися вибухи. У штабі громадянської акції блокади окупованого півострова повідомили, що "лінія електропередач, яка постачала електрику до Криму, впала і не підлягає відновленню".

У Криму 22 листопада о 00:25 сталося відключення електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України.