Міжнародний союз біатлоністів оштрафував Росію за допінг

Керівництво Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) оштрафувало Союз біатлоністів Росії (СБР) на 100 тис. євро за три позитивні допінг-проби спортсменів

Про це заявив генеральний секретар IBU Ніколь Реш, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

Позитивні допінг-проби у сезоні-2013/14 здали Олександр Логінов, Катерина Юр'єва та Ірина Старих.

За словами Реш, результати в офіційних змаганнях з урахуванням дискваліфікації російських спортсменів вже скориговані, вирахування преміальних проведено.

Штраф 100 тис. євро - максимальне покарання IBU за підсумками розгляду дисциплінарних справ.

За вживання заборонених препаратів Юр'єва отримала 12 років дискваліфікації, а Старих - три роки. На два роки з моменту повторного аналізу був дискваліфікований Логінов. Він не зможе повернутися до змагальної діяльності раніше 25 листопада 2016-го.

Нагадаємо, у Женеві 9 листопада відбулася прес-конференція ВАДА, на якій незалежна комісія організації звинуватила Росію в численних порушеннях антидопінгових правил і рекомендувала IAAF відсторонити російських легкоатлетів від участі у змаганнях під її егідою, у тому числі в Олімпіаді-2016.

Крім того, у ВАДА вважають, що міністр спорту РФ Віталій Мутко був обізнаний про численні маніпуляціях з допінг-пробами, а системне застосування допінгу в країні покривала ФСБ.