Новообраний мер Запоріжжя складав присягу під вигуки "Ганьба!"

Новообраного міського голову Запоріжжя Володимира Буряка на першій сесії міськради 7 скликання зустріли криками "Ганьба!"

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на портал Depo.Запоріжжя.

За словами проукраїнських активістів, вони не хочуть бачити в Запоріжжі донецького мера та не допустять "протягнути" донецького секретаря міськради.

Володимир Буряк заручився підтримкою своїх охоронців, які провели його до свого місця і стояли поруч з ним, відтісняючи від надто заповзятливих активістів. Також біля охоронців нового мера стояли і правоохоронці, один з яких одягнув на себе бронежилет. 

Мера зустріли з криками "Ганьба!" активісти запорізьких громадських організацій, а також кілька десятків воїнів АТО, які заявили, що мають намір контролювати дії новообраної влади і мера Буряка, який до обрання на цю посаду працював на підприємстві "Запоріжсталь".

У сесійній залі активісти тримають плакати "Запоріжжя - не Донецьк", "Запоріжжя - місто з яйцями", натякаючи на так зване "яєчне воскресіння" в 2014 році, коли тисяча запорожців закидала яйцями групу сепаратистів.

Активісти, присутні в залі, також заявляють, що хочуть вимагати від депутатів обрати секретарем міськради Запоріжжя представника від демократичних сил.

Нагадаємо, у другому турі виборів мера Запоріжжя перемогла людина Ахметова.