Один з пілотів збитого російського Су-24 живий, - ЗМІ

Сирійські військові евакуювали одного з пілотів, який знаходився у збитому турецькими ВПС бомбардувальнику Су-24

Сирійські військові евакуювали одного з пілотів, який знаходився у збитому турецькими ВПС бомбардувальнику Су-24.

За відомостями каналу Al Mayadeen, зараз він знаходиться на авіабазі Хмеймім, де базується російська авіація.

Ліванський канал Al Mayadeen повідомив, що другий пілот збитого бомбардувальника Су-24 був евакуйований сирійськими військовими. Раніше в Міноборони Росії розповіли, що, за попередніми даними, один з льотчиків був убитий після "вогню із землі".

За відомостями каналу, пошуки пілота тривали 6 годин. Після цього протягом двох годин сирійські силовики виводили його з тилу повстанців. Після цього льотчика повітряним шляхом доставили на базу Хмеймім в Латакії, де базується російська авіагрупа. Зараз він перебуває в безпеці.

Все по темі: Туреччина збила російський Су-24

Увечері у вівторок Міноборони повідомило про те, що один з пілотів збитого на сирійсько-турецькому кордоні Су-24 загинув. До цього представники відомства говорили, що обом льотчикам вдалося катапультуватися. Представник туркменської угруповання при цьому повідомив, що повстанські сили розстріляли пілотів в той момент, коли вони спускалися з парашутами.

Угруповання "10-а бригада узбережжя» заявила, що тіло одного з пілотів знаходиться у неї. Повстанці повідомили про готовність обміняти його на ув'язнених, яких утримують сирійська влада. У Мережі також з'явилися фотографії загиблого льотчика. Повстанці вказали, що на знімку зображений "мертвий російський пілот майор Сергій Румянцев".

Представники повстанських сил також опублікували відео із тілом загиблого пілота. Засновник проекту незалежних цивільних і журналістських розслідувань Billingcat Еліот Хіггінс вказав на ідентичність екіпіровки загиблого з обмундируванням російських пілотів в Сирії.