Організатор паризьких терактів повертався на місце трагедії оцінити наслідки

Підозрюваний в організації паризьких терактів Абдельхамід Абауд не тільки знаходився біля театру "Батаклан" під час нападу своїх спільників, але й повернувся туди за три години оцінити наслідки

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Російську службу BBC.

Французька прокуратура оприлюднила нові подробиці розслідування паризьких терактів.

Судячи з даних мобільного телефону, Абдельхамід Абауд не лише брав участь у нападах на кафе та ресторани, але й повернувся туди, коли все затихло.

Читайте також: Росія вправно користується терактами в Парижі, - журналістка Алла Лазарєва

Прокурор Франсуа Моліна розповів, що послідовність подій після терактів була такою:

1. Абдельхамід Абауд, судячи з усього, повернувся на місце злочину на метро.

2. Потім він разом з ще одним бойовиком поїхав за межі міста, де вони й покинули автомобіль.

3. Два дні він провів у північних передмістях Парижу, а потім за допомогою своєї двоюрідної сестри Хасни Айтбулахсен, знайшов квартиру в районі Сен-Дені.

4. Абауд та Хасні загинули під час поліцейської операції в Сен-Дені 18 листопада. Особу третього джихадиста, який загинув разом із ними, ще не встановили. Поліція вважає, що це спільник Абауда, який також брав участь у паризьких терактах.

5. Слідство стверджує, що має докази того, що группа екстремістів готувала акції підривників-смертників у минулі середу й четвер в районі Дефанс.

Окрім того, у вівторок відкрито кримінальну справу стосовно Джавада Бендауда, який здав квартиру терористам в Сен-Дені. Його звинувачують у злочинній змові, пов'язаній з діяльністю терористичної організації.

Окрім того, у справі з'явився ще один підозрюваний - Мохаммед Абріні. Поліція Бельгії повідомила, що за два дні до паризьких терактів Абріні бачили в автомобілі Renault Clio на одній з автозаправочних станцій на шосе, яке веде в Париж. У цій же машині перебував Салах Абдельсалам, який оголошений в розшук. Саме цей автомобіль використали в паризьких терактах.

Прокуратура Бельгії вже видала ордер на арешт Абріні. Поліція попереджає, що він небезпечний і може бути озброєний, тож громадянам, які його упізнають, не рекомендують намагатися затримати його самостійно.