Президента IAAF, який переміг Бубку на виборах, звинуватили у корупції

Президента Міжнародної легкоатлетичної федерації (IAAF) британця Себастьяна Кое підозрюють у лобіюванні інтересів американського Юджина на вборах столиці ЧС-2021

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на BBC.

Юджин був обраний господарем чемпіонату світу навесні 2015 року на безальтернативній основі, оскільки заявка шведського Гетеборга не була затверджена.

Зазначається, що у Юджині розташована штаб-квартира Nike - одного з найбільших виробників спортивних товарів і спонсорів світового спорту. Водночас наголошується, що сам Себастьян Кое є міжнародним послом Nike та щорічно отримує від компанії 100 тис. фунтів винагороди за свою діяльність.

Зокрема, у розпорядженні BBC опинилася електронна переписка Кое з представниками Nike, збірної США з легкої атлетики та спортивного комплексу Юджина, в якій британця, що на той час був віце-президентом IAAF, просять пролобіювати інтереси американського міста.

Кое відкинув звинувачення на свою адресу, зазначивши, що жодних перемовин з Nike та американцями він не вів, а організацією конкурсу на проведення чемпіонату світу займався тодішній президент IAAF Ламін Діак, якого зараз судять у Франції за звинуваченнями у хабарництві.

Нагадаємо, що Себастьян Кое переміг Сергія Бубку на цьогорічних виборах президента IAAF. Українець у підсумку обійняв посаду першого віце-президента організації.