СБУ ліквідувала транснаціональне наркоугруповання

Співробітники Служби безпеки України за сприяння прикордонників та працівників фіскальної служби виявили у контейнері з ламінатом, що прибув із Пакистану до Іллічівського морського порту, понад 71 кг героїну. Важкий наркотик планувалося доставити транзитом через українську територію до Іспанії

Співробітники Служби безпеки України за сприяння прикордонників та працівників фіскальної служби виявили у контейнері з ламінатом, що прибув з Пакистану до Іллічівського морського порту, понад 71 кг героїну. Важкий наркотик планувалося доставити транзитом через українську територію до Іспанії.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу СБУ.

"Для виявлення та ліквідації всіх ланок цього контрабандного каналу СБУ ініціювала та провела спільну міжнародну операцію з правоохоронними органами Іспанії за методом "контрольованої поставки", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба зазначає, що за результатами спецоперації українські та іспанські правоохоронці припинили діяльність транснаціонального наркоугруповання, яке діяло на території України, Іспанії та ще декількох країн Євросоюзу. З незаконного обігу вилучено понад 83 кг героїну, орієнтовна вартість якого на так званому „наркоринку” становить 6 млн євро.

Під час проведення спецоперації також було затримано 35 осіб, причетних до міжнародної контрабанди героїну. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 305 ККУ.

Фото: СБУ