Смертність від СНІДу скоротилася майже вдвічі, - ООН

Кількість нових випадків інфікування ВІЛ в глобальному масштабі в 2014 році знизилася на 35%, а смертність від СНІДу впала на 42%

Кількість нових випадків інфікування ВІЛ в глобальному масштабі в 2014 році знизилася на 35%, а смертність від СНІДу впала на 42%

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на UNAIDS.

Станом на кінець 2014 року в світі проживає 36,9 млн ВІЛ-інфікованих. При цьому, за оцінками UNAIDS ( об’єднана програма Організації Об’єднаних Націй з ВІЛ/ СНІД), близько 15, 8 млн людей мають доступ до антиретровірусного лікування, у порівнянні з 7,5млн людей в 2010 році і 2,2 млн в 2005 році. 

До 2020 року уряди більшості країн мають намір збільшити в два рази кількість людей, що проходять антиретровірусну терапію. 

"Кожні п'ять років ми прагнули більш ніж дворазового збільшення кількості людей, що знаходяться на лікуванні. Нам потрібно це зробити всього ще один раз, щоб зупинити епідемію СНІДу і не дати їй повернутися ”, - заявив виконавчий директор UNAIDS Мішель Сідібе.

У доповіді фахівці UNAIDS оприлюднили 35 країн, на які припадає 90% нових ВІЛ-інфекцій та які потребують інтенсифікації програм по боротьбі з ВІЛ. Очікується, що зосередження зусиль на найбільш результативних програмах принесе велику користь до 2030 року: будуть застережені 21 млн смертей від СНІДу, 28 млн нових випадків ВІЛ-інфекції.