У Києві відбудеться прем'єра всесвітньо відомого мюзиклу "Звуки музики"

На сцені Національної оперети покажуть мюзикл зі світовим ім’ям, який свого часу був показаний 1443 рази на Бродвеї та завоював чимало нагород

На сцені Національної оперети покажуть мюзикл зі світовим ім’ям, який свого часу був показаний 1443 рази на Бродвеї та завоював чимало нагород

Про це повідомляє Еспресо.TV.

У грудні українці побачать мюзикл зі світовим ім’ям "Звуки музики" Р. Роджерса. Свого часу спектакль був показаний 1443 рази на Бродвеї, виграв 8 престижних театральних премій "Тоні", у тому числі за найкращий мюзикл. Історія, яка стала легендою на сцені і в кіно, і увійшла в топ-10 найвідоміших мюзиклів світу. Фільм за мотивами мюзиклу виграв 5 "Оскарів" із 10, на які був номінований. Хоча кіносюжет дещо відрізнявся від п'єси, але саме він приніс "Звукам музики" воістину світову популярність.

В основі сюжету - реальне життя, взяте з мемуарів австрійської співачки баронеси Марії фон Трапп. Ця красива історія вже стала легендарною. Завжди актуальна та завжди поза часом, адже у ній про найсокровенніше: значення родинного затишку в житті людини, любов і міцну сім'ю. Про сімейні цінності - як основу і головний аргумент. Про любов і музику - як цілющий еліксир. А головне - це історія, яка для українців сьогодні особливо близька, адже вона про людей, які знають ціну цілісності Батьківщини.

Дія відбувається у Зальцбурзі напередодні Другої світової війни, коли гітлерівська Німеччина анексувала Австрію. Це стало справжнім випробування для австрійського патріота капітана фон Траппа. Сьогодні для нас особливо актуальні його слова: "Найцінніше, що є у кожного з нас  – це він сам. Але ми втратимо себе, якщо здамося. І ви не зможете перехитрити лева, поклавши свою голову у його пащу".

Режисер-постановник Богдан Струтинський говорить: "Я хотів би все-таки донести українцям, що ніколи не можна зраджувати собі, своїм ідеалам. Це по-перше! Якщо ти на чомусь стоїш - весь світ проти тебе, а ти за! - ніколи собі не зраджуй! Це показано через персонажа капітана фон Траппа. По-друге, ніколи не буває пізно! За будь-яких обставин ніколи не пізно закохатися, зустріти саме ту половинку, яку тобі призначено Богом, змінити свою долю, ніколи не пізно змінитися самому! І третій момент: про те, як любов до дітей міняє всіх персонажів. Тому, я думаю, що глядачеві ця річ має бути дуже цікавою!". 

Прем’єра відбудеться 11, 12 та 20 грудня на сцені Національної оперети.