У справі паризьких терактів з'явилися нові підозрювані й нові факти

Французькі правоохоронці знайшли нових підозрюваних у ряді терактів у Парижі та з'ясували, що після атак підозрюваний в організації Абдельхамід Абауд повернувся на місце злочину

Французькі правоохоронці знайшли нових підозрюваних у ряді терактів у Парижі та з'ясували, що після атак підозрюваний в організації Абдельхамід Абауд повернувся на місце злочину.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу BBC.

Повідомляється, що у вівторок кримінальну справу порушили проти Джавада Бендауда, квартиру якого у передмісті Парижу винайняв Абдельхамід Абауд. Бендауда обвинувачують у "злочинній змові, пов'язаній із діяльністю терористичної організації".

Крім того, у справі з'явився ще один підозрюваний - Мухаммед Абріні. Поліція Бельгії повідомила, що за два дні до паризьких нападів Абріні бачили в автомобілі Renault Clio на одній із заправних станцій на шосе, що веде в Париж.

У цій машині також знаходився оголошений в розшук Салах Абдеслам. Саме цей автомобіль пізніше був використаний в паризьких терактах.

Прокуратура Бельгії видала ордер на арешт Абріні та попередила мешканців, що він може бути озброєним.

За словами прокурора Франсуа Моліна, із даних із мобільного телефону підозрюваного в організації терактів Абауда випливає, що той не лише брав участь у нападах на кафе і ресторани, а й повернувся туди, після того як все стихло. Під час захоплення бойовиками театру "Батаклан" Абауд також був там.

Прокурор також повідомив, що ватажок паризьких терористів планував іще одну атаку. Це мав бути подвійний теракт у діловому районі Парижу Ла-Дефанс.