Україна побудує новий порт на Чорному морі

Міністерство інфраструктури ініціює проект з будівництва нового порту, що спеціалізується на рейдовому перевалюванні вантажів. Новий порт розташується в районі Дніпро-Бузького лиману

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ЛІГА.net.

Міністерство інфраструктури ініціює проект з будівництва нового порту, що спеціалізується на рейдовому перевалюванні вантажів. Новий порт розташується в районі Дніпро-Бузького лиману.

Про це в інтерв'ю виданню розповів заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер.

"Схема роботи наступна: вантажі малими партіями малотоннажним флотом змішаного плавання спускаються з Дніпра в море, а на рейді нового порту перевалюються на великий морський тоннаж. Важливо, що вантаж, що надходить з річки, взагалі не заходить у звичайний морський порт, а відразу потрапляє на рейдову перевалку. Це дозволяє не платити великі портові збори. А малотоннажними судами змішаного плавання вгору по річці можна відправляти контейнерні та інші попутні вантажі", - пояснив він.

За попередніми розрахунками міністерства інфраструктури, інвестиції держави в проект складуть до 33 млн грн. Інвестиції в проект приватних інвесторів оцінюються до 250 млн грн.

Рейдовий порт розташується в районі між краями Тендровській і Кінбурнської кіс Дніпро-Бузького лиману. В експлуатацію його хочуть ввести до середини літа 2016 року.

Повідомляється, що проект пройшов узгодження в Мінінфраструктури і найближчим часом буде поданий на розгляд Кабміну.