Українцям радять поки що не їздити до Тунісу

Українцям радять поки що не їздити до Тунісу через терористичну загрозу високого рівня

Міністерство закордонних справ України попереджає про підвищений рівень терористичної загрози в Тунісі і дає рекомендації для українських громадян, передає Еспресо.TV із посиланням на прес-службу відомства.

З 24 листопада на території Тунісу введено надзвичайний стан терміном на один місяць, що, зокрема, передбачає введення в столичному вилайєте (регіоні) Туніс комендантської години з 21:00 до 05:00.

Враховуючи це, МЗС закликає громадян України під час перебування на території Тунісу проявляти підвищену пильність і обережність, утримуватися від відвідання місць надмірного скупчення людей, не брати участі в акціях протесту, демонстраціях та інших масових заходах.

Крім того, необхідно завжди мати при собі документи, що засвідчують особу і законність перебування в Тунісі, неухильно виконувати вимоги і вказівки представників місцевих правоохоронних органів.

Дипломати також рекомендують не залишати без необхідності місця організованого відпочинку, які знаходяться під охороною і спостереженням сил безпеки, максимально обмежити пересування в нічний час, а також утриматися без крайньої необхідності від поїздок до Тунісу і відвідини вилайєтів Туніс, Аріана, Бен Арус, Кассерін, Кеф, Меденін, Татауін, Сіді Бузід.

При виборі місця відпочинку віддавати перевагу готелям, розташованим у найбільших туристичних центрах країни (міста Хаммамет, Сус, Махдія, Табарка, Тозер, острів Джерба ​​та ін.).

У разі потрапляння в надзвичайні ситуації на території Тунісу, загрози життю і здоров'ю громадянам України слід невідкладно звертатися до посольства України в Тунісі за тел.: +216 24600389 (цілодобово), або на "гарячу лінію" МЗС України: +38 (044 ) 238 16 57.

Нагадаємо, 24 листопада на головній вулиці Тунісу підірвали автобус, що перевозив президентську гвардію. Через теракт загинуло 14 осіб, щонайменше 11 було поранено.