У Кабміні розповіли, в яких звільнених містах Донбасу показують українські телеканали

На звільнених від сепаратистів територіях Донбасу відновили мовлення українські радіо- і телеканали

Про це сьогодні, під час засідання уряду заявив Заступник Міністра інформаційної політики Артем Біденко, передає Еспресо.TV.

"За звітний період було отримано обладнання від західних партнерів. Від Республіки Польща отримано 9 аналогових телевізійних передачів. Від Литви отримано 15 передачів. Від США отримано 3 FM-передавачі, які готуються розмістити в зоні АТО найближчим часом", - відзвітував Біденко за роботу, проведену у жовтні.

Орієнтовна вартість отриманого обладнання – 10 млн гривень.

Заступник Стеця повідомив, що на території Донецької області було введено в дію передавачі для трансляції українського телебачення у Краматорську, Маріуполі, Красноармійську, Волновасі, Єлизаветівці, Курахове (31 канал).

У Волновасі, Артемівську, Краматорську, Світлодарську відновили трансляцію деякі українські канали.  

У Луганській області, в Старобільську змонтовано передавач програм Луганської ОДТРК на 49 каналі.

Відновлено мовлення програм ЛугТРК на 43-му телеканалі у Попасній. Відновлено мовлення програм Луганської ОДТРК на 25-му телевізійному каналі біля Луганська. У Лисичанську відновили трансляцію найвідоміші українські канали. 

Луганський телеканал "ІРТА" відновив мовлення у Сватово, Зоринівці, Біловодську та Марківці.

"Українське радіо можна слухати у Констянтинівці, Волновасі, Попасній, Широкому, Краматорську, Красноармійську", - повідомив Біденко.

Додатково, Міністерство інформаційної політики займається постачанням супутникових антен у військові частини, де відсутній український телерадіосигнал. За словами Біденко, "на передову" передано більше 180 комплектів антен.