ЗМІ: на активістів "порто-франко" напали з електрошокерами на зйомці "Громадянського діалогу"

У ході запису телепередачі "Громадянський діалог" на Одеському обласному державному телебаченні активісти громадського руху "Одеса - за порто-франко" піддалися нападу з боку бійців "Правого сектора" і "Оберіг"

Прихильники "порто-франко", зокрема, зазнали численних травм, троє з них були атаковані електрошокерами, пишуть "Известия в Украине".

Інцидент прокоментував лідер громадського руху "Одеса - за порто-франко" Олексій Цвєтков, який був присутній на місці подій: "Бойовики націоналістичних організацій увірвалися в будівлі ОДТРК, де відбувався запис передачі" Громадянський діалог", влаштували бійку, повалили і розбили весь інвентар студії, а також застосували проти активістів організації руху "Одеса за порто-франко" електрошокери. Також вони намагалися викрасти одного з активістів. Ми викликали поліцію, яка запобігла подальшій провокації даних націоналістичних бойовиків ". Цвєтков представив відеозапис того, що відбувалося в студії.

Цвєтков зазначив, що звертатиметься до ОБСЄ та правозахисних організацій ЄС зі скаргами за фактом дій активістів "Правого сектора" і "Оберігу".

Відзначимо, що "Громадянський діалог" - це новий дискусійний майданчик на Одеському обласному телебаченні. У рамках першого ефіру зустрілися колишній голова Одеської обласної ради Михайло Шмушкович і лідер "Одеса - за порто-франко" Олексій Цвєтков. Темою ефіру стало впровадження в Одеському регіоні режиму "порто-франко". Учасники дискусії позначили своє бачення цього питання. Олексій Цвєтков вважає, що "порто-франко" необхідно вводити якомога швидше, а Михайло Шмушкович бачить у цьому серйозні ризики, в тому числі, зростання корупції. Телепрограма вже вийшла в ефірі Одеського обласного державного телебачення.