Бойовики поливають вогнем сили АТО з "відведених" мінометів

Упродовж минулої доби терористи продовжували здійснювати обстріли позицій український військ з мінометів, які, згідно з Мінськими домовленостями, мали бути відведені

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

"Бойовики, не дивлячись на оголошений ГШ ЗС України "режим тиші", продовжували активні обстріли позицій сил АТО відразу на декількох ділянках (у тому числі з нібито відведених 82-мм і 120-мм мінометів, а також зенітних установок ЗУ-23-2)", - написав Тимчук.

Так, терористи обстрілювали позиції українських військ в районі Саханки та Широкиного, Красногорівки, Пісків (в останніх двох випадках - у тому числі зі ЗУ-23-2), Опитного, Авдіївки (застосувавши 120-мм міномети, як мінімум три одиниці), Новгородського (вогонь вівся зі штатного озброєння ББМ і 82-мм мінометів).

"Також були обстріляні позиції сил АТО в районі Зайцевого і Гладосового з боку Гольмовського, зафіксована стрільба зі стрілецької зброї (в тому числі великокаліберних кулеметів) на ділянці від Троїцького до Новозванівки. З АГС-17 і 82-мм мінометів з боку Веселої Гори бойовики наносили вогневі удари по позиціях сил АТО в районі н. п. Щастя", - зазначив Тимчук.

Крім того, в районі північніше Авдіївки терористи за підтримки двох одиниць БМП-2 і 82-мм мінометів (5-6 одиниць) спробували просунутися силами взводу з боку Широкої Балки між двома опорними пунктами сил АТО південніше Новгородського в бік Юр'ївки. Інтенсивно обстрілявши позиції сил АТО, бойовики зрештою відійшли на західну околицю Широкої Балки. БМП вели підтримуючий вогонь з позицій.

Нагадаємо, з 18:00 до 6 ранку незаконні збройні формування 22 рази відкривали вогонь у зоні АТО.