Еспресо.TV потрапив у лідери рейтингу каналів провайдера "Воля"

Провайдер "Воля" презентував власну телеметричну систему моніторингу телеперегляду

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Mediasapiens.

Вона заснована на аналізі даних про те, як споживають телебачення 25 тис. абонентів ОТТ-платформи "Волі". Дані збираються за допомогою телевізійних приставок.

На початку організатори показали географічний розподіл цих 25 тис. домогосподарств-абонентів та соціодемографічні характеристики (стать, вік, освіту та сімейний статус) для кожного з них, отримані з анкетування членів їхніх родин. Окремо підкреслили платоспроможність своїх абонентів: ARPU 58% з них – 100-200 грн, 34% - більше 200 грн, 8% - менше 100 грн.

"Усередині даної аналітики ми не бачимо, хто саме з членів родини дивиться той чи інший телеканал. Але ми розуміємо, яке це домогосподарство, його дохід, географічне розташування, скільки грошей нам приносить цей абонент. Для нас це дуже важлива інформація, тому що якщо це абонент з достатньо високим ARPU для нас, то це свідчить, що в нього є гроші й він готовий їх певним чином витрачати – відповідно, цьому домогосподарству можна пропонувати ті чи інші продукти. Для себе ми аналізуємо власні канали – з точки зору раціонального підходу до закупівлі контенту, його планування, тому що в нас не рекламна модель ведення бізнесу, ми платне телебачення. Але цю аналітику можна застосовувати і як рекламну модель для тих рекламодавців, які таргетують домогосподарства (автомобілі, нерухомість тощо)", - пояснила маркетинг-директор "Волі" Вікторія Цомая.

Еспресо.TV посіли 13 місце у топ-30 каналів за версією "Волі" за часткою аудиторії.

"Під час аналізу цих даних ми, звичайно, поглядали на дані Nielsen. За тими каналами, на які ми дивилися, вони відрізняються не сильно. Тобто якщо канал займає перше місце в панелі Nielsen, то він і в нас займає перше місце. Але я би не хотіла порівнювати груші з яблуками, тому що піплметри – це інша методологія", - прокоментувала Вікторія Цомая.