Після Майдану на авансцену вийшло 10% проєвропейськи налаштованого населення, - Пасхавер

Економіст Олександр Пасхавер вважає, що одним зі здобутків Майдану став вихід на суспільно-політичну авансцену 10% проєвропейськи налаштованого населення

Свою думку він висловив у програмі "Вечір з Миколою Княжицьким" на Еспресо.TV.

"Майдан - це осьовий час України, і його перемога не в тому, що вигнали Януковича, це технічна подробиця, а перемога в тому, що 10% дорослого населення країни, яке дійсно мислить по-європейськи і відчуває по-європейськи, вони вийшли на авансцену. А решта 90% - їхні цінності не тільки відрізняються від європейських, а я б сказав, протилежні європейським. 10% активних - це достатньо для європейського вектора. Але влада, якщо вона хоче допомагати, повинна допомагати цим 10%", - сказав Олександр Пасхавер.

На думку економіста, ці 10% працюють.

"...і борються, і протистоять там, де потрібно, владі. А 90% пишуть у Facebook, щоб себе затвердити: "вони не винні, а винна влада". Це типово. Різниця між останніми і європейцями в тому, що європеєць вважає, що в його силах взяти долю, а ми вважаємо, що в наших силах неможливо поміняти долю: винні всі навколо, а ми нічого зробити не можемо. Це одна з таких характеристик. Потрібна гіганська робота, щоб ці люди пішли за меншістю, цими 10 відсотками", - зауважив Пасхавер.