У дворазової олімпійської призерки відберуть медалі через допінг

Грецька федерація легкої атлетики (SEGAS) відкрила дисциплінарну справу проти дворазового призера Олімпійських ігор у потрійному стрибку Хрісопії Деветці через вживання допінгу

Деветці може втратити свої нагороди, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на агентство Reuters.

"IAAF поінформувала SEGAS про позитивний результат допінг-проби Деветці, взятої у неї в 2007 році. У зв'язку з цим федерація відкриває дисциплінарну справу щодо спортсменки", - йдеться в заяві SEGAS.

Деветці завершила кар'єру в 2009 році після того, як Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) дискваліфікувала її на два роки за відмову здати допінг-тест.

Деветці здобула "срібло" на Олімпіаді в Афінах-2004 і стала бронзовим призером Ігор в Пекіні-2008. На чемпіонаті світу-2007 в Осаці грецька стрибунка також виграла "бронзу".

Як уже повідомлялося, нещодавно Федерація легкої атлетики України (ФЛАУ) дискваліфікувала національну рекордсменку з марафону Тетяну Гамеру-Шмирко на чотири роки за вживання допінгу.

Тим часом над збірною Росії дамокловим мечем висить допінговий скандал. Всесвітнє антидопінгове агенство (ВАДА) рекомендувало IAAF відсторонити російських легкоатлетів від участі у змаганнях під її егідою, у тому числі в Олімпіаді-2016.