У МВС розповіли, як охоронятимуть порядок на виборах у Маріуполі та Красноармійську

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк під час брифінгу МВС розповів про заходи безпеки на місцевих виборах у Маріуполі та Красноармійську

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк під час брифінгу МВС розповів про заходи безпеки на місцевих виборах у Маріуполі та Красноармійську.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

За словами радника міністра внутрішніх справ України Зоряна Шкіряка, у Маріуполі в день виборів правопорядок забезпечуватимуть близько 1500 правоохоронців - Нацполіція та батальйони спецпризначення Нацполіції "Львів", "Скіф", "Запоріжжя", "Дніпро-1". Також будуть задіяні підрозділи Нацгвардії.

Виборчі дільниці будуть охороняти понад 400 правоохоронців. Також працюватимуть п'ять оперативно-слідчих груп і дев'ять вибухотехнічних служб на випадок виникнення загрози терактів або знаходження вибухонебезпечних предметів

У Красноармійську залучать близько 300 працівників поліції, із яких 76 охоронятиме виборчі дільниці.

Шкіряк також наголосив, що після виборів правоохоронні органи дадуть оцінку порушенням закону України під час місцевих виборів. 

"Ви проаналізуйте рішення ЦВК, які приймалися не тільки по Маріуполю, а в цілому по Україні, і, мабуть... у вас виникне багато питань і відповідей, що таке сьогоднішнє ЦВК, на кого воно працює...Я думаю, що це предмет серйозного розгляду для Міністерства внутрішніх справ, Генпрокуратури, Служби безпеки... після закінчення каденції цієї, на мій погляд, ганебної Центральної виборчої комісії і її керівництва", - сказав Шкіряк.

Нагадаємо, місцеві вибори депутатів міських рад та мерів пройдуть у Маріуполі та Красноармійську 29 листопада.