У російському Міноборони заперечили бомбардування гумконвою в Сирії

У відомстві вважають повідомлення про знищення російськими літаками в Сирії гуманітарного конвою з Туреччини інформаційним вкиданням

Про це повідомив журналістам офіційний представник Міністерства оборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков, передає Еспресо.TV із посиланням на ТАСС.

"Вкиданням є повідомлення, що з'явилися в зарубіжних ЗМІ, про нібито знищення російськими літаками в районі прикордонного переходу Баб Ель-Салам колони вантажівок гуманітарного конвою з Туреччини", - заявив він.

Конашенков звернув увагу журналістів на те, що на поширених в інтернеті фотографіях і відеоматеріалах з місця подій "відсутні будь-які воронки від розривів боєприпасів" і "немає жодних осколків, якими повинні були бути посічені все вантажівки в результаті обстрілу і бомбардування".

"Нарешті, немає жодних деталей останків самих боєприпасів. Тому рекомендуємо наступного разу палаючий конвой вантажівок з боєприпасами для бойовиків, що діють північніше Алеппо, не видавати за гуманітарну допомогу", - підкреслив генерал.

"До речі, раніше турецька сторона про направлення в цей район якогось гуманітарного конвою нікому не повідомляла. Не кажучи вже про те, що будь-який гуманітарний конвой спеціально маркується", - продовжив він.