Вчені навчилися прогнозувати успіх шлюбу за голосом подружжя

Вчені із США розробили комп'ютерний алгоритм, що дозволяє за допомогою аналізу голосу спрогнозувати успіх сімейних стосунків

Результати своїх досліджень автори опублікували в журналі Proceedings of Interspeech, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Lenta.ru.

Створений вченими алгоритм дозволив з точністю 79% передбачити успіх і невдачі у розвитку сімейних відносин. Він аналізує тональні особливості голосу. Зокрема, алгоритм оцінює інтенсивність і частоту мовлення подружжя.

У своїй роботі вчені записали бесіди понад 100 сімейних пар, які протягом двох років відвідували терапевтичні сеанси з метою поліпшення і підтримки своїх відносин. Після цього фахівці протягом п'яти років стежили за розвитком взаємовідносин у цих сім'ях.

Терапевти, які розмовляли з подружжям, змогли дати правильний прогноз розвитку відносин у пари тільки в 75% випадків. Вчені збираються використовувати розроблене програмне забезпечення на сеансах сімейної терапії.

Дослідження авторів підтримує Національний науковий фонд США. Його метою є збереження сімей та попередження виникнення проблем у них. В подальшому з цією ж метою вчені планують зайнятися вивченням тілесних рухів подружжя і аналізом їхніх слів.