Бізнесмен з Єкатеринбурга купив речі Висоцького

Основним покупцем речей, проданих вдовою Володимира Висоцького Мариною Владі на паризькому аукціоні, став єкатеринбурзький бізнесмен Андрій Гавриловський, підприємець витратив понад €400 тис. на речі, пов'язані з пам'яттю про поета, співака і актора

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Znak.com.

Серед придбаних Гавриловським речей і найдорожчий лот - автограф останнього вірша Висоцького, написаний на квитку паризького метро, ​​за який було заплачено понад €200 тис.  

Від імені бізнесмена в аукціоні "Друо", що відбувся 25 листопада, брали участь його дружина і дочка. Вони купили два десятки інон, які належали Висоцькому , акварелі Михайла Шемякіна, подаровані Висоцькому, і ряд інших речей.

"Я вважаю, що це гроші, які підуть на добру справу, вони допоможуть Марині Владі", - прокоментував участь в аукціоні Андрій Гавриловський.

Владі пояснила своє рішення продати речі, пов'язані з пам'яттю про чоловіка, переїздом з будинку в місті Мезон-Лаффит в передмістя Парижа.

"У мене буде маленька квартира, і, зрозуміло, все з собою не забереш. Розлучаюся з коштовностями, картинами, скульптурами, книгами", - сказала вдова Висоцького.

Придбати речі, що продаються Мариною Владі, мав намір син Висоцького Микита. Театр на Таганці, в якому працював Висоцький, Міністерство культури РФ та інші офіційні російські структури не висловили бажання купувати виставлені на аукціон речі актора і поета.

Підприємець Андрій Гавриловський відомий як великий шанувальник Володимира Висоцького. Він відкрив у Єкатеринбурзі музей поета, встановив Висоцькому пам'ятник.