Лікарі заборонили прибирати на вихідних

Лікарі склали рекомендації, що можна і що категорично заборонено робити на вихідні

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Times of India.

Вихідні повинні бути тим часом, коли організм набирається сил і відпочиває. Не можна переїдати і налягати на фаст-фуд чи алкоголь, що не так просто, беручи до уваги походи по родичах, зустрічі з друзями та інші розважальні заходи, що випадають на вихідні. Такі розваги зіпсують не тільки фігуру, але і здоров'я. Фахівці підкреслюють: щоб задовольнити тягу до шкідливої їжі, достатньо всього трохи цукру або солі. А ще можна десерти ділити з друзями - так порція вийде менше.

Спати занадто багато теж шкідливо. Це так званий соціальний джетлаг (неспівпадання ритму людини з денним ритмом). Максимально допустима норма у графіку пробудження – 1 година. Якщо ви не любите валятися на вихідних, це не означає, що всі сили варто віддавати домашнім справам, що назбиралися протягом тижня. Насправді, все просто: потрібно рівномірно розподіляти домашні справи до вихідних.

Організм не може відпочити і в тому випадку, якщо кожен вихідний - "День бабака". Фахівці рекомендують вводити нові види діяльності, починаючи зі спортивних занять і походів до музею, закінчуючи прогулянками за містом. У такому випадку розвантаження отримає не тільки фізичне здоров’я, але і психічне.