На Луганщині затримали двох російських військових, які могли воювати на боці "ДНР"

Держприкордонслужба повідомила про затримання двох російських військових, які "заблукали" в Україні. Волонтери стверджують, що росіяни могли воювати на боці "ДНР"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Inform Napalm.

"Учора прикордонники Луганського загону в районі пункту пропуска "Мілове" затримали за незаконний перетин державного кордону двох громадян Російської Федерації, одягнутих у військову форму з розпізнавальними знаками внутрішніх військ Російської Федерації", - повідомив сьогодні помічник голови Державної прикордонної служби - начальник прес-служби Олег Слободян у Facebook.

Затримані росіяни пояснили, що потрапили в Україну випадково.

Вони заявили, що належать до однієї із частин внутрішніх військ МВС РФ, які слідували до м. Армавір (Росія) "з метою складання іспитів на право носити берет темно-зеленого кольору".

Волонтери порталу Inform Napalm зазначають, що армавірські спецназівці беруть участь у незаконних збройних формуваннях "ДНР". Зокрема, військовослужбовці 15-го загону спеціального призначення ВВ РФ "Вятич" воюють на Донбасі. Місцем дислокації загону - місто Армавір, Краснодарський край, Північнокавказьке регіональне командування.

"Були зібрані фото факти доводять, що російський спецназівець Айтуган Юнусов, який проходить службу у зазначеній військовій частині, воював у складі бойовиків "ДНР".Спираючись на них, міжнародне волонтерське співтовариство Inform Napalm рекомендує СБУ та іншим силовим структурам України максимально ретельно підійти до розслідування "випадковості" перебування "Армавірського спецназу" на території України", - зазначається у повідомленні.