Поліцейські Чечні змушені прочитати 300 тисяч молитов за місяць

МВС у Чеченській Республіці буде вести статистику молитов пророку Мухаммеду (салават), прочитаних співробітниками відомства

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РБК, яке має у своєму розпорядженні телефонограму за підписом глави чеченського МВС Руслана Алханова.

Відзначається, що в період з 20 листопада по 25-27 грудня кількість салавату в розрахунку на одного працівника повинна становити 300 тисяч. В облік прочитаних поліцейськими молитов можуть зараховуватися славута, вимовлені членами їх сімей, уточнює РБК.

В телефонограмі зазначається, що заходи з підрахунком салавату проводяться на виконання доручення глави Чечні Рамзана Кадирова. "Відомості про кількість прочитаних керівниками та особовим складом підпорядкованих органів і підрозділів молитов наростаючим підсумком повідомляти в штаб МВС в Чеченській Республіці щотижня", - цитує видання текст документа.

Довідка: Салават – молитва, яка складається з одного рядка, на честь пророка Мухаммеда. Читати салават, зокрема, особисто закликає глава Чеченської Республіки. В описі до аккаунту в Instagram Рамзана Кадирова міститься фраза: "Читайте салават!" У 2014 році політик говорив, що з 1 по 8 січня прочитав салават 100 тисяч разів.