Три бойовики за співпрацю з СБУ повернулися до мирного життя

Ще троє бойовиків незаконних збройних формувань терористів "ЛНР/ДНР" повернулися на територію, підконтрольну українській владі, на умовах програми Служби безпеки України "На тебе чекають вдома"

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу СБУ.

"Мешканець Луганської області у липні 2014 року був захоплений т.зв. "ополченцями", які майже тиждень незаконно утримували та знущалися з нього. Після фізичного та психологічного тиску чоловік погодився вступити до незаконного збройного формування терористів "ЛНР", в якому ніс службу на блокпостах. За його словами, "керівництво" формування ставилося до рядових зверхньо та зневажливо", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, побачивши листівку Служби безпеки України з умовами програми "На тебе чекають вдома", колишній бойовик за телефоном "гарячої лінії" звернувся до правоохоронних органів України із заявою про своє бажання повернутися і скористатися зазначеною програмою.

"Перебуваючи на окупованій території, він познайомився з майбутньою дружиною, з якою вони разом вирішили повернутися до мирного життя. Подружжя закликає всіх, хто ще перебуває у складі незаконних збройних формувань, скласти зброю та скористатися програмою Служби безпеки України", - зазначили у СБУ

Також до мирного життя повернувся мешканець Краматорська.

"В червні 2014 року він добровільно вступив до лав т.зв. "народного ополчення", чергував на одному з блокпостів сепаратистів, перевіряв документи та особисті речі громадян", - розповідають силовики.

Після звільнення міста, побоюючись відповідальності, перейшов на непідконтрольну Україні територію, обслуговував бронетехніку терористів.

"Участі в бойових діях не брав. У складі т.зв. "танкової бригади" неодноразово виїздив на навчання до Ростова-на-Дону під керівництвом військових ЗС Російської Федерації. Розчарувавшись в ідеалах та ідеях т.зв. "Русского мира", скористався програмою СБУ "На тебе чекають вдома" та повернувся до своєї родини", - йдеться у повідомленні.

Крім того, програмою Служби безпеки України скористався ще один мешканець Донеччини.

"У 2014 році він поїхав до Донецька служити у незаконному збройному формуванні водієм – перевозив продукти харчування. Під час перебування на окупованій території відчув зневажливе ставлення до себе", - кажуть у прес-центрі.

Усвідомивши хибність свого вибору чоловік вирішив повернутись додому, зазначає СБУ.

"У соціальних мережах знайшов інформацію про програму "На тебе чекають вдома", після чого зв’язався з правоохоронними органами України та повернувся до рідного міста. Нині чоловік живе мирним життям", - підсумували у повідомленні.