Вілкул переміг на виборах у Кривому Розі, - апеляційний суд

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд виніс остаточне рішення - у Кривому Розі на виборах мера переміг Юрій Вілкул

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд виніс остаточне рішення щодо виборів мера ву Кривому Розі. Суд підтвердив законність перемоги Юрія Вілкула.

Відповідно до законодавства про вибори, саме Адміністративний апеляційний суд є останньою інстанцією при оскарженні підсумків виборів. До цього підсумки виборів двічі було підтверджено судами першої інстанції.
Глава Криворізького міськвиборчкому Павло Гівель зазначив: "Таке рішення суду свідчить про те, що вибори у Кривому Розі відбулися відповідно до закону, і ніщо не може поставити під сумнів їх результат".

"Апеляційний суд - це суд останньої інстанції, його рішення остаточне і оскарженню не підлягає. Таким чином, ми бачимо, що за всіма скаргами переможеного кандидата від "Самопомочі" Юрія Милобога відмовлено.

Законність перемоги Юрія Вілкула раніше було визнано міжнародними спостерігачами і підтверджено паралельним підрахунком голосів, який проводили "Батьківщина", Блок Петра Порошенка та Радикальна партія. Тепер це підтверджено остаточно судом. У цивілізованих країнах все вирішує саме суд ", - сказала представник Юрія Вілкула Марина Акімова.

"Усіх юридичних процедур дотримано. Вже три суди підтвердили законність перемоги Юрія Вілкула. ​​Тепер головне, щоб скандальні політики від "Самодопомочі" припинили провокації і дали нашому місту жити і працювати", - наголосила Акімова.

Натомість представник переможеного кандидата Юрія Милобога Василь Підлужний підкреслив, що навіть після того, як вони програли всі суди, питанням виборів у Кривому Розі буде займатися Тимчасова слідча комісія Верховної Ради.

"Це суто політичний тиск і провокації. Скарги Милобога розвалювалися на очах, оскільки немає жодних реальних доказів порушень. Їх просто не існує - жодної фотографії, жодного відеозапису, самі слова. Міжнародні спостерігачі, які зустрілися з Милобогом відразу після того, як той заявив про фальсифікації, прямо попросили надати хоч один документ, але він цього зробити не зміг. На одній з дільниць у Кривому Розі було проведено на вимогу Милобога перерахунок, і він, знову ж таки, підтвердив збіг усіх цифр. Це зафіксували спостерігачі від ОБСЄ та представники ЗМІ ", - підкреслила Акімова.