Археологи вперше знайшли древні поховання попередників інків

Археологи на території Ліми вперше виявили поховання культури ічма, - вони являють собою перші й найдавніші відомі науці поховання цих попередників інків

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ABC News.

Чотири пірамідальні гробниці культури ічма археологи виявили на території комплексу Вака Пуклана (від кечуанського Wak'a Pukllana) в районі Мірафлор столиці Перу. Вік поховань оцінюють у тисячу років.

"Є чотири поховання дорослих людей, трьох жінок і чоловіків, що жили в період з 1000 до 1 450 років", - сказала археолог Ізабель Флорес, що відповідає за розкопки в Вака Пуклана. Вона ж додала, що археологи вперше виявили поховання культури ічма.

Фото abc.net.au

У гробницях знайдені останки сидячих людей, звернених у бік океану. Люди ічма були загорнуті в текстильний одяг. Поряд з останками були знайдені предмети домашнього начиння, зокрема, керамічний посуд. Знахідка підтверджує історичну присутність культури ічма в Лімі.

Археолог сподівається знайти ще гробниці часів культури ічма, незважаючи на численні пограбування захоронень. У Лімі в даний час налічується близько 350 вака - священних місць і церемоніальних комплексів для поклоніння інків та інших індіанців. Комплекс Вака Пуклана є одним з них.

Культура ічма існувала на центральному узбережжі на території сучасного Перу близько тисячі років тому і приблизно 550 років тому була асимільована цивілізацією інків.