Вілкул повинен подати у відставку з посади мера Кривого Рогу, - Шкіряк

Вілкул повинен подати у відставку з посади мера Кривого Рогу для повернення стабільності і спокою в місті

Для досягнення спокою і стабільності в Кривому Розі (Дніпропетровська обл.)  Юрій Вілкул повинен добровільно подати у відставку з посади мера, написав радник глави МВС України Зорян Шкіряк у Facebook, передає Еспресо.TV.

"Враховуючи напруженість ситуації і невизначеність щодо вирішення питання в юридично-правовій і політичної площини, я б закликав Юрія Вілкула вчинити по-чоловічому, проявити громадянську свідомість і добровільно скласти повноваження. Тим більше, що їхня легітимність, законність рішення судів і форма недавнього "узаконення" його на посаді мера і так під великим питанням ", - написав він.

На його думку, таке рішення представника "Опозиційного блоку" відразу знизило б градус напруги в суспільстві і встановило "статус кво".

"На мій погляд, якщо Вілкул і Ко впевнені у своїх силах, то не варто турбуватися і з останніх сил хапатися за владу, це не достойно. Вихід - вперед на повторні вибори! Варто йти і перемагати в чесній конкурентній боротьбі, без допомоги Охендовського (глава ЦВК, - ред) і т.д", - написав Шкіряк.

За словами радника МВС України, зараз ситуація в Кривому Розі спокійна. Народні депутати знаходяться в постійному контакті з правоохоронними органами.

"Певне нерозуміння, яке мало місце, припинено і діалог переведений в конструктивне русло. Так і повинно бути. Головна функція поліції - не допустити силових протистоянь, забезпечити охорону громадського порядку та дотримання законів і Конституції України", - написав він.