Blackberry йде з Пакистану через відмову надати владі особисті дані користувачів

Виробник смартфонів Blackberry має намір до кінця цього року зупинити свою роботу в Пакистані через вимоги влади країни надати доступ до даних власників телефонів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

Як наголошується в заяві компанії, вимоги уряду Пакистану виходять за рамки необхідності забезпечення безпеки. Влада хоче отримати вільний доступ до даних користувачів, фактично вимагають надати їм можливість переглядати кожне повідомлення або електронний лист, який відправляє власник Blackberry зі свого смартфону, -говориться в повідомленні компанії.

У зв'язку з цим компанія прийняла рішення "повністю покинути пакистанський ринок".

Раніше Телекомунікаційне відомство Пакистану внаслідок тривалих переговорів з Blackberry продовжило компанії дозвіл на роботу ще на один місяць - до кінця грудня. Але керівництво Blackberry вирішило не йти на компроміс з владою і ухвалило рішення покинути пакистанський ринок до зазначеного терміну.

У липні Телекомунікаційне відомство Пакистану заявило, що стільникові компанії, які не нададуть владі доступу до листування та передачі даних користувачів, припинять роботу в країні. Влада пояснила цю вимогу "міркуваннями безпеки".