Часник запобігає розвитку раку, - вчені

Дослідники з університету штату Огайо з'ясували, що регулярне вживання часнику значно знижує ризик розвитку ракових клітин в організмі людини

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням Science Direct.

Дослідники пояснюють такий феномен хімічним процесом, що відбувається в організмі, з речовинами, що містять азот. Цей процес схожий на трансформацію речовин, що знаходяться в часнику, які здатні попереджати розвиток пухлинних клітин.

Керівник дослідницької групи, лікар Ірл Гаррісон каже: "За допомогою аналізу сечі ми можемо визначити рівень вмісту речовин, здатних провокувати утворення пухлин, а також речовин, які вказують на кількість уживаного часнику. Виявилося, що чим більше в сечі вміст речовин часнику, тим менше речовин, що провокують розвиток онкологічних захворювань".

У перспективі вчені сподіваються розібратися, скільки ж часнику потрібно їсти людині щодня, щоб зовсім нейтралізувати вплив канцерогенів (хімічні речовини, які є причиною виникнення злоякісних новоутворень). Експерти впевнені, що новий метод дозволить не тільки вберегти людей від ризику розвитку таких небезпечних захворювань, як онкологічні, але і врятувати багато життів.