Через новорічні свята Росія введе "обмежені" санкції проти Туреччини

Російський уряд планує ввести більш обережний варіант санкцій проти Туреччини, враховуючи новорічні свята

Про це повідомляє газета "Ведомости" з посиланням на високопоставленого чиновника, передає Еспресо.TV.

Обмеження по продовольству з Туреччини будуть, однак вони торкнуться лише деяких продуктів.

Зміни в списку залежатимуть у тому числі і від риторики турецьких керівників. Останнім часом вона змінюється, що також змушує апарат уряду продовжувати роботу.

Крім цього, віце-прем'єр Ігор Шувалов планує, за словами джерела видання, діяти прагматично, аби застрахувати пропозиції по санкціях від наслідків, які можуть нашкодити російській економіці.

Співробітник Мінсільгоспу вказав, що відомство пропонувало вводити не ембарго на ввезення турецької продукції, а обмеження. Йдеться про посилення фітосанітарного та ветеринарного контролю по лінії Росспоживнагляду, розповідають два федеральні чиновника.

Повний перелік турецьких продуктів, що потрапляють під санкції, буде опублікований до 1 грудня.

Тим часом джерело, близьке до Минсельхозу, розповів в неділю "Известиям", що уряд готовий заборонити поставки з Туреччини охолодженого та замороженого м'яса великої рогатої худоби, м'ясо та харчові субпродукти свійської птиці, м'ясо солоне в розсолі, сушене чи копчене м'ясо, молоко і молочну продукцію, включаючи сир і сир, а також безлактозную продукцію, всю рибу (у тому числі морепродукти - молюсків і ракоподібних), горіхи і фрукти, овочі (у тому числі їстівні коренеплоди і бульбоплоди), ягоди і зелень.