КМДА судитиметься з кавовими "равликами"

У мерії заявляють, що подають у суд на власників автокав'ярень, які кілька днів блокують тротуар центральної вулиці Києва

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу київського міського голови.

"Столична влада подає в суд на власників автокав’ярень, які "окупували" тротуар на Хрещатику". - заявляється у повідомленні.

Влада судитиметься із протестувальниками через кількаденне блокування тротуару на центральній вулиці Києва. У мерії підкреслили, що вже двічі провели відкриті торги із продажу точок розміщення засобів пересувної торгівлі. Після перших торгів до бюджету Києва потрапило майже 3 млн. грн., тоді за три попередні роки ця сума сягнула лише 500 тис.

"Якщо ми робимо Київ європейським містом, то повинні бути чіткі правила гри і дотримання законодавства. Не може хто завгодно і де завгодно розгорнути торгівлю і ще обурюватися, що його закликають до законної підприємницької діяльності. Не можуть автокав'ярні чи ‪‎МАФи‬ стояти, де захочуть і не сплачувати до бюджету", - заявив мер столиці Віталій Кличко. 

У міській адміністрації зазначають, що завжди готові спілкуватися і знаходити компроміс з підприємцями, але тільки на законних засадах.